Skořicový olej vlastní velmi dobré antiseptické, antibiotické, analgetické a afrodiziakální vlastnosti. Tento éterický olej má čistící účinky na krev a také pomáhá v prevenci a léčbě akné.
Bojuje proti sraženinám (mrtvice, infarkty), snižuje krevní tlak, zlepšuje metabolismus a stabilizuje hladinu cukru v krvi – přispívá tak k celkové rovnováze organismu.
Výhody tohoto esenciálního oleje jsou obrovské a je známo, že léčí infekce močových cest a ničí bakterie přítomné v žlučovodu. Jeho antibakteriální vlastnosti jsou také účinné při léčbě různých bakterií a plísňových infekcí, např. candida.
Na jezuitské univerzitě Wheeling – studie ukázaly, že mozková aktivita může být skořicovým olejem posílena. Pomáhá také předcházet ztrátě paměti a poskytuje úlevu od úzkosti a napětí. Na americkém Human Nutrition Research Center vědci zjistili, že skořice je silný éterický olej ideální pro omlazení orgánů v těle a v boji proti diabetu.
Skořicový olej zabraňuje rakovině tlustého střeva, protože ho čistí a zmírňuje nadýmání. V Orientu se skořice používá k léčbě mnoha infekcí. Lžička domácí skořicové silice bojuje proti infekci dutiny ústní, vředům a dalším problémům, např. se zuby. Skořicový olej je také efektivní v léčbě artritidy. Naneste malé množství na postiženou oblast a rozetřete jej. Výsledky uvidíte díky vynikajícím protizánětlivým vlastnostem, které skořice má.
Používá se na chřipku, bolesti v krku, nachlazení i jako diuretikum. Napomáhá odstranění toxických látek a exkrementů z těla bez větších potíží.
Zdá se, že výhody využití jsou nevyčerpatelné. Teď už však k receptu. K dispozici jsou dvě možnosti. Skořicový olej se vyrábí z listů a kůry, druhý zahrnuje proces extrakce. Druhý typ procesu je jednodušší, a právě proto ho zvolíme i my.
Složení:
- Tyčinky skořice nebo skořicového prášku
- Čistý panenský olivový olej
Příprava:
Vezměte si k ruce nějakou menší uzavíratelnou nádobu, např. zavařovací sklenici a dejte do ní tyčinky. Pokud použijete i skořicový prášek, tak v poměru 1:5 na ½ litru oleje na 100 gramů. Lidé preferují spíše tyčinky. Zajistěte, aby bylo vše ponořené v oleji. Uzavřete víčkem, protřepejte a nechte stát při pokojové teplotě po dobu 3 týdnů. Po 3 týdnech obsah přeceďte přes pláténko a olej přelijte do skleněné láhve. Teď je váš skořicový olej připraven k použití. Dá se s ním i vařit. Přidejte ho do salátu, rajské omáčky nebo guláše či polévky.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.