Chlorella je sladkovodní řasa, která se řadí do skupiny zelených potravin. Vědecky je prokázáno, že na světě existuje již několik miliard let a v současné době se stává velmi populární. Ptáte se, proč?

Zdraví prospěšné látky

Chlorella obsahuje celou řadu látek, které jsou velkým přínosem pro naše zdraví – minerály (železo, hořčík, zinek, fosfor, vápník), vitamíny (A, B1, B2, B3, B6), aminokyseliny, antioxidanty, chlorofyl a růstový faktor, který má celou řadu pozitivních vlastností. Kromě toho obsahuje zelené barvivo (chlorofyl), bílkoviny a betakaroten. Mastné kyseliny, které se v chlorelle vyskytují, napomáhají čistit cévy.

Léčebné účinky růstového faktoru:

  • Podporuje regeneraci tkání, především pak dělení a růst buněk.
  • Posiluje schopnost ničit cizorodé bakterie.
  • Pozitivně ovlivňuje naši obranyschopnost.
  • Urychluje růst normální střevní mikroflóry.
  • Je vhodný pro organismus, který prošel léčebným zákrokem, při němž byl vystaven jakémukoli druhu záření.
  • Uplatňuje se při léčbě onemocnění kůže, především v oblasti ekzémů, popálenin, vředů a ran, jejichž léčba je zdlouhavá.

Zdravotní výhody chlorelly

Chlorella patří do skupiny superpotravin, které mají dvě základní funkce:

  • sytí – díky velkému obsahu živin
  • čistí – vážou na sebe odpadní látky, které vznikají v našem těle při metabolismu

Mezi zdravotní přínosy chlorelly patří:

  • detoxikace organismu

  • zvyšování a podpora imunity

  • péče o trávicí soustavu – očista, podpora vylučování a činnosti střev

  • podpora činnosti a stability nervového systému

  • neutralizace pH v těle

  • stimulace optimální hladiny cholesterolu

  • podpora regenerace jaterní tkáně

  • aktivní účast na krvetvorbě

  • pomoc v prevenci proti nádorovým chorobám

  • očista těla od těžkých kovů

  • pomoc při hubnutí

  • stimulace hladiny cukru v krvi

  • podpora mladistvého vzhledu

  • zvyšování elasticity srdce a ochrana cévního systému

Sdílejte