Pšenice je rostlina, která se pěstuje po celém světě. Globálně je to ta nejdůležitější zrnitá bylina, která se používá pro lidskou spotřebu. Neslouží pouze k obyčejnému jídlu, pšenice je důležitá také pro zdraví.
Čaj z pšenice je velmi účinný při léčbě artritidy, revmatismu, a dokonce i některých druhů rakoviny. Dále je bohatý na komplex vitamínů B, léčí viry a např. pražená pšenice je dobrá zase pro očistu celého těla.
Recept (pro 4 osoby):
- 500 g pšenice
- 2 dl medu
Příprava:
Omyjte pšenici ve vodě a osušte na papírovém ubrousku. Následně pšenici upečte. Během pečení ji pomocí dřevěné lžíce neustále míchejte, a to až do té doby, dokud jednotlivá zrnka nezačnou praskat.
Vložte je do hrnce, zalijte horkou vodou a vařte 25 minut na mírném ohni. Následně odstavte z horké plotýnky a zakryjte pokličkou. Takto nechte vše odstát po dobu pěti minut a poté přidejte med podle chuti.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.