Věděli jste, že přirozeně kvašené kyselé okurky, mohou hrát roli v pocitu, že máte dostatek štěstí? Okurky a další fermentované potraviny mají schopnost zmírňovat úzkost – působí jako anxiolytické činidlo.
Neurózy a úzkosti lze tedy zmírnit konzumováním okurek a kvašených přísad, jako je např. kysané zelí.
Výzkumník Matthew Hilimire zkoumal tento efekt na College of William & Mary. Výsledky výzkumu poukázaly na významné snížení sociální úzkosti a neuróz u jedinců, kteří denně konzumovali fermentované složky.
Kromě toho vědci potvrdili, že zdravý žaludek vede ke zdravému mozku. Ve skutečnosti se podporou serotoninu v těle, zvyšuje hladina pocitu štěstí, čímž je podporováno správné myšlení a dochází ke snížení pocitu zkreslené úzkosti. Mozek na úzkost zkrátka nemá čas. Podívejte se na video pro podrobnější vysvětlení tohoto fascinujícího spojení mezi fermentovanými potravinami, zdravou myslí i žaludkem.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.