Chladno a zimní období našim nohám neprospívá. Když vysvitne sluníčko, odkládáme zimní oblečení i obuv a tudíž chceme, aby naše nohy byly dokonalé. Čím toho docílit? Pomohou přírodní oleje a másla.
Máslo není jen na chleba
Pokud máme na mysli péči o nohy, rozhodně na ně nebudeme používat klasické máslo. Pro tento případ je vhodnou volbou máslo bambucké nebo kakaové.
- Bambucké máslo
Tento přípravek nabízí našim nohám nejen hydrataci, ale také pomáhá zpomalovat procesy stárnutí. Kromě toho má účinky protizánětlivé. Také podporuje tvorbu kolagenu a je bohaté na vitamíny A, E a F. Pokožce dodává potřebné esenciální mastné kyseliny.
- Kakaové máslo
Další vynikající prostředek pro hydrataci a výživu naší pokožky. Nacházejí se v něm polyfenoly, což jsou sloučeniny uplatňující se v boji proti stárnutí pokožky. Také zlepšují pružnost pleti a její tón.
Přírodní oleje jako dokonalý pečující prostředek
Také přírodní oleje mohou v péči o naše nohy pomoci.
- Mandlový olej
Suché nohy se mohou objevit v jakémkoli věku, častěji však po čtyřicátém roce života. I kůže s věkem stárne a proto je potřeba jí věnovat náležitou pozornost. Mandlový olej má schopnost dokonale pokožku hydratovat a zmírnit záněty či svědivost.
- Kokosový olej
Tento olej má schopnost pronikat hlouběji do pokožky. Díky obsahu nasycených tuků dokáže uchovat pokožku hydratovanou po velmi dlouhou dobu.
Domácí výroba vanilkového krému na nohy
Jeho výroba je jednoduchá. Použitím po koupeli získá vaše pokožka dokonalou hydrataci a hedvábný a sametový vzhled.
Suroviny pro přípravu 3/4 šálku krému:
- 2 lžíce kakaového másla
- 2 lžíce bambuckého másla
- 2 lžíce mandlového oleje
- 1/4 šálku extra panenského, nerafinovaného kokosového oleje
- 1/2 lžičky vanilkového esenciálního oleje nebo 5 kapek čistého éterického oleje z vanilky
Postup výroby:
Připravíme si hrnec s vodu, kterou zahřejeme. Vložíme do ní šálek, do něhož dáme kakaové máslo. Jakmile změkne, přidáme ostatní suroviny, kromě éterického oleje a vše řádně promícháme. Šálek vyndáme z horké vody, směs necháme částečně zchladnout a přidáme olej. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme ztuhnout. Ideální je, pokud je sklo tmavé. Pokud máte nádobu vyrobenou z čirého skla, zakryjte ji a uložte na tmavé místo.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.