Jedná se o způsob stravování, který pochází ze samotné Francie, z roku 1986. Zároveň jde o dietu, při které konečně nemusíte složitě počítat veškeré kalorie, dokonce se ani omezovat v čase, kdy můžete co sníst.
Tajemstvím této diety je správná kombinace daných potravin. Základním pravidlem zde je to, že časová osa mezi jednotlivými jídly nesmí být menší než čtyři hodiny, a zároveň větší než šest hodin. Ideální rozpětí mezi stravováním tak je pět hodin.
Jíst můžete cokoli – sacharidy, bílkoviny, dokonce i cukry. Vyhnout se však je třeba pšenici a kukuřici. Požívat ale můžete ječmen, pohanku, oves nebo žito. Povolené jsou i mastné výrobky, dokonce i slanina.
Dalším pravidlem je jistota toho, že konzumujete maso bez chemických přísad, antibiotik a podobně.
Třetím pravidlem je nutnost konzumování více bílkovin v období oběda. Jde například o hovězí, vepřové, jehněčí nebo telecí maso. Zároveň je nutné se v tuto dobu zcela vyhýbat sacharidům a pečivu. Pakliže však bez sacharidů nejste schopni být, zařaďte do stravy více zeleniny a čerstvých salátů.
K večeři je třeba také bílkoviny, ale lehčí maso, jako je například kuřecí (prsa) anebo ryby.
V rámci pravidel je dopoledne vyhrazeno pro sladkosti a ovoce. Ke zdravým sladkostem pak patří 70 procentní kakaová čokoláda. Z ovoce jsou to sušené fíky a švestky.
Pokud budete tato pravidla dodržovat celý život, vaše tělo bude posíleno a ve správném chodu.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.