Pro dietáře pohroma, jinak bohatý na živiny a ulevující při opici – takový má být klasický český vývar, který se nejčastěji připravuje z kuřete nebo telete, konkrétně z morkové kosti. Tato polévka rovněž figuruje jako přírodní antibiotikum. Pokud recept dosud neznáte, pojďte si jej přečíst.
Morkové kosti ponořte do hrnce s vodou a ochuťte podle libosti. Nezapomeňte na bobkový list. Nechte vařit ve vodě a po určité době přidejte do hrnce také zeleninu, a sice mrkev, celer, cibuli a petržel. Zvlášť si uvařte nudle, jež poté do hotové polévky přihodíte.
Takový vývar vám poslouží po prohýřené noci, při oslabené imunitě a mnoha dalším zdravotním problémům.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.