Tomuto zdravému plodu se daří zejména ve vlhkém a teplém podnebí Jižní Ameriky a Asie. Dokáže bojovat s rakovinou slinivky břišní a vůbec eliminuje růst nových nádorových buněk.

Testy dokázaly, že šťáva z tohoto melounu skutečně reaguje na zákeřnou rakovinu – ničí ji v plných 98 procentech.

Tohle však není jediná zásluha hořkého melounu. Ten totiž léčí také vysoký krevní tlak, astma, kožní onemocnění, cukrovku i žaludeční problémy a jeho zásluh si všimla už i tradiční medicína Afriky, Indie, Číny a dalších zemí, včetně Spojených států.

Veliké množství živin, které hořký meloun obsahuje, vyrovnává nízký podíl kalorií. Jedná se o výborný zdroj hořčíku, manganu, vitamínu B1, B2, B3 a C, kyseliny listové, zinku, fosforu a beta karotenu, kterého obsahuje dvakrát tolik, co klasická brokolice. Také železa a vápníku nabízí hořký meloun dvakrát tolik, co špenát.

meloun

Co ale nehraje v prospěch tohoto melounu je jeho hořká chuť, která se právě proto objevuje i v jeho názvu. V protikladu k tomu vás tento plod nabije energií i vitamíny, které za tu chuť – nechuť zkrátka stojí. Jedná se rovněž o vynikající zdroj kyseliny listové, kterou potřebují zejména těhotné ženy. U novorozenců pak má na svědomí posílení nervů.

Hořký meloun navíc snižuje hladinu cukru v krvi a usnadňuje léčbu diabetu druhého typu. Posiluje imunitu, bojuje s infekcemi, očními problémy, lupenkou, kocovinou, špatným trávením a mykózou na nohách. V sušeném stavu jej využívá Asie k přípravě ledového čaje nebo čaje s mlékem.

Čtěte:  Zázračný lék pro zdravá játra, lepší zažívání a čistější pleť

ZANECHAT ODPOVĚĎ