Přírodní léčbaZdraví

Kurkuma, citrón a soda pomáhají v této zázračné sestavě při trávení a zmírňují dokonce i bolesti

Až do nedávné doby se kurkuma používala pouze jako koření jídla. Po několika studiích bylo prokázáno, že kurkuma může pomoci s různými druhy zánětů, s nemocemi, bakteriemi, houbami, parazity a dokonce i s rakovinou.

Zde je seznam těch nejlepších výhod kurkumy

Kurkumín, který je v kurkumě obsažený,  posiluje v mozku neurotrofický faktor, který je spojován se zlepšením funkce mozku a s nižším rizikem onemocnění mozku. Hlavní přednosti kurkumy:

  1. Snižuje riziko onemocnění mozku v důsledku její schopnosti zvýšit mozkový neurotrofní faktor
  2. Snižuje riziko srdečních onemocnění
  3. Používá se k prevenci a léčbě Alzheimerovy choroby
  4. Vzhledem ke svým protizánětlivým vlastnostem pomáhá s artritidou
  5. Jedná se o skvělý lék proti depresi
  6. Má protistárnoucí účinky, bojuje proti chronickým onemocněním souvisejícím s věkem

spice-709953_960_720I když je kurkuma velmi prospěšná, je pro naše tělo velmi těžké ji absorbovat. To je důvod, proč je velmi důležité najít vhodný způsob, jak správně kurkumu přidat do vaší stravy abyste mohli pocítit její výhody.

Podle studie zveřejněné v časopise International Journal of Food Science and Technology je nejlepší konzumovat fermentovanou kurkumu, protože se tak nejlépe vstřebává v našem těle. Zde je nejlepší recept na fermentovanou kurkumu, který pomůže zlepšit váš celkový pocit pohody.

Potřebné suroviny:

  • 1 šálek nakrájené kurkumy ve slupce
  • ¾ šálku neuvařeného/surového medu
  • 2 bio citróny nebo limetky (můžete také použít oboje)
  • 6 šálků vody

Postup přípravy:

Vezměte si velký hrnec, nalijte do něj vodu a nasypte připravenou kurkumu. Nechte směs vařit po dobu 20 minut a dusit po dobu 15 až 20 minut. Následně dejte hrnec stranou vychladnout a poté přidejte ostatní přísady. Dobře vše promíchejte a dejte celou směs do keramické nádoby.

turmeric-soda

Nádobu přikryjte a uložte ji na tmavé a teplé místo na dobu 3 dnů. Pokud připravujete směs přes zimu, udržujte nádobu kvůli chladnému počasí v teple po dobu 4-5 dnů.

Čas od času obsah nádoby zamíchejte a po třech dnech sceďte směs do skleněných lahví a nechte ji nasytit uhličitanem po dobu dalších tří dnů. Poté směs uložte do lednice a nechte ji zde týden do doby, než začne kvasit.

Předtím, než budete připravenou směs v láhvi konzumovat, dobře ji zamíchejte a váš nápoj je připraven!

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Renata

Vzhledem k tomu, že je pro mě moje zdraví důležité, zajímám se o zdravý životní styl. Chci vědět, co je pro mě dobré, co mi pomůže upevnit si celkové zdraví, které potraviny či bylinky jsou vhodné a co je nového v trendech týkajících se oblasti zdraví a zdravého životního stylu.

Podobné články

omentářů

  1. a jak se nasycuje uhlicitanem? Tomu tedy absolutne nerozumim. Neco musi chybet v receptu.

    1. Taky nerozumím tomu,jak nasytit uhličitanem.Za druhé jestli je možné použít práškovou kurkumu ?! A za třetí v jakém množství se užívá ?!

  2. Recept je absolutně nepoužitelný!!! Ten, kdo ho psal by měl být konkrétnější. Prosím o přesnost v množství!!

  3. Suhlasím s dámami a pánmi čo pridali príspevok,surovu Kurkumu som videl len v dokumente o vietname vyzerá ako zázvor len je žltá,ale nevidel som ju na vlastné oči ešte,nepíšte o tom čo je pre nás fatamorgánou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button